Cart

Dissabte, 24 Gener 2015

24.01.2016 - Muntanyes de Rocacorba

CRÓNICA/RESSENYA:

 Un cop mes ens trobem una colla de 12 excursionistes per fer una ruta circular sortint de Granollers de Rocacorba, al bell mig de la Vall del Llémena.
 Aparquem els cotxes al costat de l’Església de Santa Maria i passant entre camps de pastures fins a Can Planes , girem direcció al Mas Gelats per agafar el corriol que s’enfila en forta pendent entre fajos i aulines per la cara de bagueny del Turó Rodó fins arribar, mig esgotats, al Coll. Allà fem una aturada per esmorzar asseguts en una talaia però no podem gaudir de les vistes perquè estem envoltats d’una capa de boira que sols deixa veure els cims mes alts dels Pirineus.
Continuem baixant de cota fins a Can Mitjà i a la Pedra del Barret, dita així per la seva forma, ens fem algunes fotos. I cap a munt un altre cop direcció al Santuari, però fem una altre aturada en arribar a l’Arcova de Rocacorba, cavitat de petita entrada però de bastanta fondària i altura, que visitem equipats de frontals i lots. Més endavant trobem una font i  ja, la roca corba que dona nom al Santuari i les muntanyes del voltant. Tenim la sort de trobar la capella oberta i podem visitar l’interior del recinte rodejats de la boira persistent.
Agafem un altre corriol, que passa pel costat del Puigsou (998m), paral·lel a la carretera fins a l’Ermita Romànica de Sant Nicolau que data del segle XII i al seu davant la font del mateix nom. Ara dinem i per la tornada seguirem pistes i caminets cap al Coll Saposa, la casa del Portaló i fins a Can Planes altre cop, per arribar a les 5 de la tarda al punt de sortida. Poques vistes llunyanes però compensades per una natura feréstega en molts llocs i uns companys de ruta formidables.
Dissabte, 24 Gener 2015